torstai 26. toukokuuta 2016

Vinkkejä Aurinkorannikolle

                                            

Asunto ja lennot

Hain vaihtoon jälkihaussa syksyllä 2015 ja sainkin todella nopeaa tiedon pääsystäni. Jes aivan mahtavaa! Vaihdon ajankohtani oli 1.3-30.5.2016, joten mulla oli meilkein puoli vuotta aikaa suunnitella käytännön juttuja. Ihan ensimmäiseksi lähdin etsimään asuntoa tuolle ajankohdalle. Aloitin asunnon etiskelyn katsomalla karttaa ja lukemalla sairaalan lähiympäristöstä. Sairaala johon olin menossa sijaitsi Benalmadenassa, noin 20 kilometriä malagasta. Sairaala sijaitsi pienen vuoren päällä noin kolme kilometriä rannasta. Halusin mielummin asunnon rannalta, joten ennen asunnon etsimistä varmistin että minulla on jonkinlainen bussi yhteys sairaalalle, sillä 3 kilometriä aamulla ylämäkeen ei kuulostanut kovin kivalta. Bussireittejä rannan ja sairaalan välillä oli monia, joten uskalsin aloittaa asunnon etsinnät rannan lähettyviltä. Etsin asuntoja lähinnä spain.com kautta, jossa on laaja tarjonta asuntoja. Olin aiemmin ollut vaihdossa Espanjassa opiskellessani kokiksi ja tiesin käytännön kokemuksien kautta että, asunto kannattaa vuokrata espanjalaisen välitysfirman kautta mielummin kuin esim. suoraa suomalaisten kautta, sillä hintaerot voivat olla todella suuria.
Kun etsii asuntoa, kannattaa miettiä mikä on tärkeää asunnossa ja mistä asioista voi tinkiä. Myös asunnon varustelusta kannattaa kysellä tarkkaan ja vaikka minä näin teinkin, niin koin muutamia pettymyksiä asunnolle saapuessani. Esimerkiksi asunnossa piti olla lakanoita ja pyyhkeitä ja todellisuus oli että siellä oli yksi todella huono kuntoinen lakana ja pyyhkeet sen näköiset, että en ainakaan itse niitä halunnut käyttää. Tämä oli todella ärsyttävää, sillä jouduin heti ensimmäisenä päivänä kaikkien käyttötavaroiden ja ruokaostosten lisäksi lähteä etsimään kauppaa jossa myytiin lakanoita.
Asunnon kuluissa kannattaa varmistaa vesi- sekä sähkölaskut ennakkoon, sillä jälkeenpäin näistä voi tulla huomattavan suuria laskuja. Minä teinkin sopimuksen suoraan sähköstä ja vedestä koko ajalle kiinteänä maksuna.

Kun asunto oli löytynyt aloin etsimään lentoja. Lento löytyi helposti, mutta valitettvasti kaikki Helsingistä suoraan Malagaan lentävät edulliset lennot olivat keskellä yötä perillä ja minun täytyi olla päiväs aikaan noutamassa avaimia, sillä vuokravälitystoimisto ei ollut öisin auki. Tämän vuoksi jouduin lentämään Tukholman kautta, jotta olisin perillä päivällä.


                                                 


Olin jutellut henkilön kanssa, joka oli ollut samassa paikassa ennen minua vaihdossa ja sain häneltä paljon hyviä vinkkejä. Hän kertoi että, Malagan lentokentältä pääsee suoraan Benalmadenaan junalla, joka maksoi alle 2 euroa. Perille päästessäni olin kuitenkin niin väsynyt, että koin helpommaksi ottaa taksin.

Puhelin liittymä ja netti

Heti perille päästyään kannattaa vaihtaa liittymä paikalliseen puhelin liittymään. Olin etukäteen selvittänyt että Fuengirolassa, 15 km asunnostani sijaitsee suomalainen liittymäkauppa. Ajattelin sen olevan paras vaihtoehto, sillä jos tulee kysyttävää tai ongelmia, niin heiltä on huomattavasti helpompi saada selkeää opastusta. Liittymä maksoi 30 euroa kuukaudessa ja se oli juuri sopiva minun tarpeisiini. Netin otin asuntoni kautta, sillä asuntoni sijaitsi isossa hotellikommuunissa ja heillä oli tarjolla netti, joka maksoi myöskin 30 euroa kuukaudessa. Käytän itse niin paljon nettiä, että koin sen olevan pakollinen itselleni. 

Liikkuminen

Sairaalaan kuljin linja-autolla, ja reitit ja aikataulut olinkin selvittänyt jo ennen lähtöä googlettamalla.  Linja-auto ei ollut ihan yhtä täsmällinen kuin Suomessa ja usein sainkin odotella 20 minuuttia pysäkillä. Muutamia kertoja otin myös taksin harjoitteluuni, sillä täällä oli muutamia todella sateisia päiviä, taksikaan ei maksanut kuin noin 7 euroa. 
Lähiympäristöön kuljin yleensä junalla, joita meni 15 minuutin välein ja hintaa oli vain 1,8 euroa suunta. Juna oli todella kätevä ja kävinkin paljon katselemassa lähialueita junalla. 

Muita huomioitavia asioita

Siirsin itse postini tulemaan tänne, sillä koin helpommaksi sen kuin että, joku olisi käynyt Suomessa kokoajan hakemassa postiani ja joutunut sitten lähettämään niistä kuvia minulle tänne. Postit tulivat hieman viiveellä, mutta ajoissa kuitenkin. 
Koulun puolesta sain sairasvakuutuksen, mutta henkilökohtaisten tavaroiden ja matkavakuutusken hankkiminen jäivät itselle huolehdittavaksi. Ennen matkalle lähtöä kannattaa selvittää kaikki tarpeelliset numerot ja osoitteet. 


Sain itse vaihdostani paljon irti, näin upeita paikkoja, tutustuin ihaniin ihmisiin ja nautin elämästäni täysillä. Suosittelen vaihtoon lähtemistä jokaiselle siitä vähänkään kiinnostuneille.

                                        




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.