tiistai 24. toukokuuta 2016

Käytännön vinkkejä Espanjan aurinkorannikolle lähtijöille

Vinkkejä Aurinkorannikolle vaihtoon lähtijöille

Espanja on helppo ja turvallinen maa asua ja liikkua. Asunnon etsimiseen kannattaa varata aikaa ja ajatusta. Meidän harjoittelupaikkamme sijaitsi Torremolinosissa, mutta hankimme asunnon ystäväni kanssa Benalmadenasta, joka on noin viiden kilometrin päässä Torremolinosista. Benalmadena on huomattavasti rauhallisempaa aluetta kuin Torremolinos ja miljöö on mielestäni myös huomattavasti kodikkaampi. Työmatka Torremolinosiin taittuu mukavasti bussilla, ja ostamalla bussikortin (joita myydään pienessä kioskissa 24h aukion apteekin edessä) matkalle tulee hintaa 1,05€. Matka taittuu mukavasti myös kävellenkin rantakatua pitkin, jolloin pääsee samalla nauttimaan ihanasta merimaisemasta. Benalmadenassa asuu paljon brittejä, mikä näkyy katukuvassa, mutta tämän huomaa myös siinä, että asiointi sujuu lähes poikkeuksetta englanninkielellä. Espanjalaiset toki arvostavat pienintäkin yritystä käyttää kieltä, joten suosittelen lämpimästi opiskelemaan perus matkailusanastoa ennen lähtöä.

Asuntomme löytyi suomalaisen välitystoimiston kautta (http://www.asiointitoimistoleena.com/). Pidin tärkeänä sitä, että kommunikointi oli mahdollista suomeksi, se helpotti vuokrasopimuksen tekoa, sekä asumista, kun kaiken mieltä askarruttavan pystyi kysymään suomen kielellä.  Esimerkiksi asunnossamme sattuneen vesivahingon selvittely oli huomattavasti helpompaa suomeksi kuin espanjan ja englannin sekoituksella. Silläkin asiasta koitettiin osittain selvitä, kun paikalla kävi asiaa ihmettelemässä jos jonkinlaista työmiestä ja naapuria. Yllätyksiin on siis syytä myös varautua.
Hintataso Espanjassa on huokeampaa kuin suomessa. Hanavettä voi myös juoda, ainakaan itselleni tämä ei aiheuttanut minkäänlaisia vatsanväänteitä. Pääsääntöisesti kannoimme vetemme toki kaupasta, sillä se on edullista.

Ilmasto on lämpimämpi kuin suomessa. Olimme vaihdossa helmikuun puolesta välistä toukokuun loppuun. Helmikuussa on vielä suhteellisen viileääkin, joten pitkähihaisia tarvitsee ja villasukatkin on hyvä olla matkassa. Asunnon kivilattiat ovat viileitä. Pärjäsimme kuitenkin vielä ilman lämmitystä reissumme aikana. Aurinkokin toki lämmittää jo tuolloinkin hyvin, eli aurinkorasva voi olla jo helmikuussakin päiväsaikaan tarpeen. Toukokuussa lämpötilat kipuavatkin jo mukavasti yli kahdenkymmenen, jolloin kuumimpina päivinä yöllä voi puolestaan olla turhankin lämmin nukkua. Sähkö täällä on kallista, joten säästimme tässäkin pärjäten ilman puhaltimia. Asunnon sijainti ja koko vaikuttavat toki varmasti siihen, kuinka asunto lämpenee auringon paistaessa.

Etukäteen kannattaa myös selvittää miten toimia jos tarvitsee lääkäripalveluja. Mikä on sairaalan sijainti, miten sinne tarvittaessa pääsee. Vierailimme ystäväni kanssa matkan aikana myös siellä ja totesimme että nämä tiedot on hyvä olla olemassa jo ennen reissua.


Espanjassa pärjää pitkälle normaalilla maalaisjärjellä. Ihmiset ovat huomattavan ystävällisiä ja mukavia ja aurinkorannikon alue sekoitus eri maiden kansalaisuuksia. Nauttikaa kaikesta, mitä eteenne tulee. Toivotan antoisaa vaihtoa kaikille aurinkorannikolle lähtijöille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.