tiistai 2. kesäkuuta 2015

Käytännön vinkkejä Lyypekkiin ja Hampuriin

Vaihtokohteena Pohjois-Saksan merimieskirkko (toimipisteet Lyypekissä ja Hampurissa) on helppo ja turvallinen. Merimieskirkko mm. tarjoaa yleensä opiskelijalle majoituksen ja sairastapauksissa sekä muissa ongelmatilanteissa kirkon henkilökunta pystyy nopeasti opastamaan oikeaan paikkaan. Saksassa eurooppalainen sairaanhoitokortti toimii oman kokemuksen perusteella moitteetta. Hyvän matkavakuutuksen suosittelen ottamaan (itsellä meni vaihdon aikana rikki läppäri), sillä se säästää usein monelta murheelta. Maana Saksa on hyvin turvallinen, enkä 4kk aikana törmännyt mihinkään poikkeavaan.

Hintatasoltaan Saksa on lähes kaikissa asioissa Suomea edullisempi. Etenkin elintarvikkeet ja muut päivittäistavarat ovat suomalaisen kukkarolle suotuisia. Ravintoloissa tuli käytyä paljon, myös niissä hintataso hyvin alhainen. Kuriositeettina oluthan on ravintoloissa sitten vettä halvempaa. Saksassa käteinen on edelleen suosituin maksutapa ja kannattaakin varautua, että esim ruokakaupoissa  ja ravintoloissa suomalainen Visa Electron ei monessa paikassa kelpaa. 

Puhelin ja nettipalvelut ovat Saksassa Suomea selvästi jäljessä. Merimieskirkon tiloissa toimii toki Wi-Fi. Puhelimeen ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin hankkia paikallinen prepaid. Minulla oli käytössä Lycamobile, jolla sai 3GB nettiä puhelimeen 20eurolla, joka riitti itselläni kolmeksi viikoksi. 

Kulkeminen on Saksassa helppoa ja suht edullista myös. Hampurissa on kattava metrolinja ja Lyypekissä pääseekin kävellen helposti joka paikkaan. Vapaapäivinä kävin paikallisella onnibussilla (Flixbus) Berliinissä (12€) ja Kölnissä. Suosittelenkin tutustumaan vapaapäivinä muihin kaupunkeihin. 

Hampuri ja Lyypekki ovat kaupunkeina todella hienoja, näkemistä ja tekemistä riittää valtavasti. Koska Merimieskirkossa työkielenä on pääasiassa suomi (toki myös saksa ja englanti), on paljon ihmisestä kiinni, miten saada kaikki hyöty kielellisesti irti harjoittelusta. Kummassakin kaupungissa on yliopisto ja paljon kansainvälisiä opiskelijoita. Tarjolla on muun muassa "kantapöytiä" johon voi helposti mennä mukaan ja tutustua ympäri maailmaa tulleisiin muihin opiskelijoihin. Saksalaiset puhuvat toki ihan ok englantia, mutta jo muutamalla saksankielisellä lauseellaa saa kyllä usein huomattavasti parempaa palvelua. Suomalaisiin saksalaiset suhtautuvat yleensä suurella mielenkiinnolla ja positiivisuudella

Kaiken kaikkiaan voin vaihtokohteena suositella Pohjois-Saksan merimieskirkkoa ja Saksaa ylipäätään. Mielenkiintoinen harjoitteluympäristö, edullinen hintataso, runsas kulttuuritarjonta ja liikkumisen helppous olivat tekijöitä, jotka tekivät ainakin omasta harjoittelusta mainion! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.