keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Käytännön vinkkejä Espanjaan

Ensimmäisenä ja mielestäni tärkeimpänä asiana tulee mieleen kielen opettelemisen tärkeys! Itse ehdin ennen Espanjaan lähtöä käydä yhden alkeiskurssin iltalukiossa. Yleensä päätös vaihtoon lähtemisestä tehdään hyvissä ajoin. Suosittelen näkemään vaivaa ja opiskelemaan espanjaa. Vaihtoehtoja opiskeluun on lukuisia!

Matkaan kannattaa lähteä avoimin mielin. Jos ongelmallisia asioita tulee vastaan liittyen käytännön järjestelyihin, ne kyllä varmasti selviävät vaikka se ottaisikin oman aikansa. Harjoittelun suorittamisen lisäksi kannattaa ehdottomasti tutustua kulttuuriin ja espanjalaisten tapoihin! 

Vaikka harjoittelu on tärkeä osa opiskelua, korostuu siinä sivussa myös vapaa-ajan merkitys. Itse pelaan jalkapalloa. Aloitin joukkueen etsinnän jo Suomessa ja kova työ palkittiin ja joukkue löytyi. Myös kuntosaliharjoittelu ja muut urheilulajit kuten tennis, squash ja padel onnistuivat suht helposti Espanjassa (kunhan vain pelikaveri löytyy). Urheilun lisäksi Espanjassa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa!

Itse suoritin vain työharjoittelun Espanjassa, koska ilman kielitaitoa yliopisto-opiskelu ei ollut mahdollista. Omalla  kohdallani pystyin siirtämään elämäni kolmeksi kuukaudeksi Espanjaan, kokemaan mahtavia asioita ja ihan tavallista arkea ulkomailla yhdessä avomieheni kanssa.

Kannattaa miettiä, mikä on itselleen paras vaihtoehto ja mitä vaihtoajaltaan haluaa! Oma vaihtoaikani oli ehdottomasti ikimuistoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.