keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Yleisesti Aurinkorannikon seurakunnan harjoittelusta.


Olin harjoittelussa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa Espanjassa, Aurinkorannikon seurakunnassa Fuengirolassa. Seurakunnalla on kolme kohtaamispaikkaa, joista kaksi on Fuengirolassa ja yksi Torremolinoksessa. Seurakunta myös vuokraa katolisia kirkkoja sunnuntaimessuihin paikallisilta seurakunnilta. Seurakunnassa työskentelee kaksi vakituista pappia, joista diakoniapappi toimi ohjaajanani. Talvipappi sekä -kanttori valitaan tehtäväänsä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Vakituisena työntekijänä on myös lapsityön ohjaaja.

Seurakunnan toiminta on suunnattu suomalaisille, jotka asuvat rannikolla vakituisesti, oleilevat alueella satunnaisesti tai ovat viikkoturisteja. Toiminta on yleisluonteeltaan seurakuntien tapaan avointa, muutamia suljettuja ryhmiä lukuunottamatta. Seurakunnassa toteutuu seurakunnan perustehtävät lapsityöstä vanhusten ystäväpalveluun, toiminta on monipuolista vaikka tekijöitä on vähän. Vapaaehtoisten panos on merkittävä päivittäisen toiminnan pyörittämisessä. Suurin osa seurakunnan vapaaehtoisista toimijoista ja kävijöistä on eläkeikäisiä tai eläkkeellä olevia.

Itse toimin seurakunnan tehtävissä partion vetäjänä 1.-2. luokkalaisille Lumipartiolaisille, vanhainkodissa kävin lukemassa ääneen suomalaista kirjallisuutta, osallistuin lähivuorten vaelluksille ja pyhiinvaellusiltoihin, tein kotikäyntejä liikuntarajoitteisen vanhuksen sekä afasiaa sairastavan vanhuksen luona, osallistuin Fuengirolan Turistikirkossa järjestettäviin Laulu soikoon -iltoihin, annoin atk-apua sekä toimin messuavustajana. Nämä tehtävät kuuluivat viikko-ohjelmaani, lisäksi olin rippikoululaisten kanssa sekä kävin vierailuilla muunmuassa sairaalassa ja espanjalaisessa vanhaiskodissa.

Seurakunnan toiminta keskittyy talvikauteen, jolloin suomalaisia on rannikolla talven vietossa. Kausi alkaa syys-lokakuussa ja päättyy maalis-huhtikuussa. Aktiivisimman kauden ulkopuolella pyörivät sunnuntaimessut ja kohtaamispaikat ovat auki kerran viikossa. Talvella seurakuntakodilla toimii päivittäin kahvila, jonka yhteydessä on kirjasto.

Asunto tulee hankkia itse, alueelta löytyy monia asunnonvälittäjiä ja majoittumaan pääsee halvallakin. Sähkö on kallista ja varsinkin kylmänä kautena asunnot ovat kylmiä, joten lämmityskuluihin saattaa mennä yllättävän paljon rahaa.

Maan sisällä liikkuminen on verrattain edullista, joten kannattaa tutustua maahan. Alueet ovat hyvin erilaisia keskenään. Fuengiriolan sisällä matkat ovat lyhyitä, joten kävelemällä pääsee helposti paikasta toiseen, eikä paikallisbussilla liikkuminenkaan hinnakasta ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.