keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Vinkkejä Torreviejaan ja Orihuela Costalle

Torrevieja ja erityisesti sen lähellä sijaitseva  Orihuela Costan alue on erittäin suosittu alue skandinaavien, saksalaisten ja englantilaisten turistien keskuudessa. Alueella asuu myös vakituisesti paljon ulkomaalaisia.Tiesin itse vaihtoon lähtiessäni, että kohde ei välttämättä ole sitä syvintä Espanjaa ja tämä kannattaa huomioida, jos haluaa vaihdon aikana kehittää espanjankieltään  tai päästä tutustumaan pintaa syvemmältä Espanjalaiseen kulttuuriin. Tässä postauksessa siis vinkkejä juurikin Torreviejaan/Orihuela Costaan vaihtoa suunnitelevalle.


ASUMINEN

Oma harjoitteluni sijoittui Orihuela Costassa sijaitsevaan Skandinaaviseen kouluun joten asunnon hankkiminen koulun läheisyydestä oli kannattavaa. Etsimme toisen harjoittelijan kanssa yhteistä asuntoa ja päädyimme lopulta asuntoon jonka löysimme suomalaisen firman sivuilta Kahden makuuhuoneen asunto oli ainakin Helsingin hintatasoon verrattuna edullinen. Kattoterassi ja talonyhtiuön uima-allas takasivat viihtyvyyden!  Vuokrausfirman kanssa asionti sujui mutkattomasti ja saimme apua aina tarvittaessa.

http://www.vuokrausrantuu.com/


UIMARANNAT


Torrevieja ja Orihuela Costan alueella on monen monta ihanaa uimarantaa. Yksi suosituimmista rannoista on nimeltään Playa Flamenca jonne pääsee Torreviejasta bussilla. Rannoilla saa uida ympäri vuoden, mutta kioskit, baarit ja kahvilat  aukeavat vasta toukokuun puolella. Pienempiä ja yksityisempiä rantoja löytyy Playa Flamencalta rantaviivaa pitkin kohti Torreviejaa kävellessä.




KULKUYHTEYDET

Torreviejasta on hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi Alicanteen, Malagaan, Cartagenaan ja  moneen muuhun mielenkiintoisenn kaupunkiin. Liikuimme itse lähinnä pitkän matkan busseilla joilla pääsi edullisesti ja mukavasti paikasta paikkaan. Torreviejasta on helppo tehdä päiväretkiä ainakin Alicanteen, Cartagenaan, Murciaan ja Elcheen. Vuokrasin myös perheeni kanssa auton heidän vierailunsa aikana ja teimme hauskan road tripin väillä 
Torrevieja-Granada- Gibraltar-Fuengirola-Nerja-Torrevieja.
Etenkin Nerjan kaupunki jäi mieleen kauneutensa ja tippukiviluoliensa vuoksi. Auton vuokrasimme Gold Car nimiseltä yhtiöltä ja vaikka onnistumme naarmuttamaan autoa pahasti emme joutuneet ongelmiin vaan kaikki meni vakuutuksen piikkiin. Auton vuokraaminen vakuutuksineen kaikkineen ei ollut kallista joten suosittelen ehdottomasti mikäli matkaan on lähdössä vähänkään isompi porukka. 

Työmatka oli meillä vain muutama sata metriä ja onneksemme vuokraamaamme asuntoon kuului kaksi pyörää joilla pääsimme liikkumaan. Pyörällä kaupunkiin tutustuminen oli erittäin helppoa ja alun arkailujen jälkeen uskaltauduimme polkemaan autoteitä pitkin. Pyörän vuokraaminen liikkeestä maksoi muistaakseni 9e/vrk joten pidempiaikainen vuokraaminen voi tulla melko kalliiksi. Oman pyörän           ostaminen on myös varteen otettava vaihtoehto sillä hyvän pyörän saa noin 100 eurolla ja pyörän voi vaihdon lopussa myydä eteenpäin.


MILLÄ KIELELLÄ?

Orihuela Costan alueella asioiminen esimerkiksi kaupoissa, kampaamoissa ja ravintoloissa onnistui aina englanniksi. Alueella on paljon ulkomaalisten ( enimmäkseen englantilaisten ja saksalaisten) omistamia liikkeitä joten espanjan kielen taito ei ole välttämätöntä. Bussiasemalla englannilla pärjäsi myös. Torreviejan puolellakin englantia puhuttiin pääasiassa hyvin, mutta tottakai paikalliset ovat iloisia kuullessaan turistin puhuvan Espanjaa edes hieman. En ite puhunut espanjaa lainkaan ja vaihdon aikana opin käyttämään muutamia lauseita ja sanoja joiden avulla saattoi saada vaikkapa ravintolassa hieman parempaa palvelua:)


 URHEILEMAAN

Mietimme jo suomessa, että haluamme luultavasti käydä vaihdon aikana urheilemassa kuntosalilla ja katselimme netistä etukäteen kivan näköisiä paikkoja. Kuntosaleja on alueella paljon, mutta meille suositeltiin Maxx Gym nimistä paikkaa ja sinne ostimmekin 10 kerran kortit. Satumme saamaan vielä kumpikin kaupan päälle 5 ilmaista kertaa sillä kahden kortin ostaja sai yhden kortin ilmaiseksi. Hyvä diili siis ja hintaa 15 kerralle tuli näin ollen 50e. Kuntosali oli loistava ja siellä pidettiin myös ryhmäliikuntatunteja. Kuntosalin lisäksi alueella on mukava lenkkeillä ja Orihuela Costasta löytyy myös uimahalli. Torreviejassa sijaitsevalla parin kilometrin mittaisella aallonmurtajalla voi myös juoksennella ihanissa maisemissa.

http://maxxgym.es/


Tässä siis minun kokemuksiani ja vinkkejäni asumisesta Torreviejassa/ Orihuela Costassa. Kaikkea tärkeää en varmasti muistanut kirjoittaa, mutta ehkä jotakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.