maanantai 14. joulukuuta 2015

Vinkkejä Espanjaan aurinkorannikolle (Benalmadena) lähtijöille

VINKKEJÄ ESPANJAAN LÄHTIJÖILLE





Asuminen
Asunnon sain vuokrattua tuttavani kautta ja asunnon suhteen minulla oli todella onnea: 3 mh, parveke, kattoterassi porealtaineen ja vieläpä edullinen J Olin katsellut muutaman kuukauden jo asuntoa ennekuin tämä asunto ”tipahti eteeni”. Asunnon (1-2mh) näiltä seuduilta saa 300-500 eur/kk. Netissä on paljon tarjontaa ja esim. facebook sivustolla mm. ”Costa del Solin asunnot”, ”costalla mitä tahansa missä tahansa”. Muutenkin paljon vinkkejä noilla sivuilla ja sieltä voi myös kysellä ja laittaa vinkkejä arkiasioista aurinkorannikolla.



Ilmasto
Syyskuussa ilma oli vielä todella lämmintä ja sai nauttia auringosta. Muutenkin koko syksy oli espanjalaisen mittapuun mukaan todella lämmin. Vasta marraskuun loppupuolella-joulukuussa ilmat viilenivät ja  aamulla saattoi olla 15 astetta lämmintä ja piti miettiä laittaako t-paitaa enemmän päälle lähtiessäni kävelemään kohti sairaalaa. Päivät olivat lämpöisiä, aamut ja illat viileitä. Asunnossa lämmistystä käytin vasta joulukuussa ja silloinkin ainoastaan olohuoneessa iltaisin. Lattiat ovat kylmiä espanjassa joten villasukat olivat todella tarpeen.

Ylläolevista kuvista: kolme pienempää kuvaa ovat Torrequebradan (Benalmadenan) rannalta. Kuvakooste Marbellasta.

Kulkeminen ja matkustelu
Benalmadena sijaitsee Fuengirolan ja Torremolinoksen välissä ja sieltä on helppo kulkea joko bussilla tai junalla (riippuen missä päin Benalmadenaa asustaa) joka suuntaan. Bussilippu maksoi 1,08 Euroa jopa Malagaan asti. Malagaan bussi meni tunnin, puolisen tuntia Torremolinokseen sekä Fuengirolaan. Kilometrejä ei esim. Fuengirolaan kuitenkaan tullut kuin 8. Sairaalaan kävelin 30 minuuttia ylämäkeä ja alamäkeä tulin 25 min. Sairaala sijaitsee vuorella ja rannasta n. 3 km ylöspäin.
Auto kannattaa vuokrata ainakin muutamaksi päiväksi jotta pääsee tutustumaan esim. Nerjaan, Granadaan ja Alhambran linnaan, Mijakseen ja Alohaan jotka kaikki nähtävän arvoisia paikkoja. Granadan lähellä on myös Santa Fe:n kylä ja kylän lähettyvillä aivan ”keskellä ei mitään” kuumat lähteet. Vesi siellä oli 40 astetta eikä turisteja ollut ollenkaan, ainoastaan muutama paikallinen. Tämä on vielä paikka jonne turistit eivät ole löytäneet., ihme kyllä. 

Espanjan sisäiset lennot ovat halpoja. Kävin kanarian saarilla viikonlopun yli ja lento makso 57 Eur Malaga-Las Palmas-Malaga. Lehtoyhtiöt Norwegian sekä Vueling edullisia.

Espanjalainen elämäntyyli
Eläminen Espanjassa on leppoisaa ja ns. manana-tyyliä, mutta esim. sairaalassa hoitajat ovat täsmällisiä, noudattavat työaikoja ja hoitavat potilaat esimerkillisesti. Espanjalaiset ovat iloisia ja elämänmyönteisiä, he näyttävät tunteensa, iloitsevat, nauravat ja antavat poskipusujansa J Osaston kansliassa oli aina positiivinen ilmapiiri joka vie mukanansa….


Espanjalaisten kielitaito

Espanjan kieltä kannattaa opiskella ennen vaihtoon lähtöä. Harjoittelusta saa paljon enemmän irti, koska hoitajien englanninkielen taito on heikkoa. Heille on helpompaa jos opiskelija ymmärtää espanjaa ja pystyy kommunikoimaan espanjaksi. Espanjalaiset arvostavat sitä kun edes yrität sanoa jotakin heidän kielellään…tämä antaa heti kuvan että olet kiinnostunut kielestä ja Espanjasta. Pienet sanat kuten: Hola, Buenos dias, hasta luego, que tal? Kannattaa opiskella etukäteen!


Vaihtoon lähtöä kannattaa suunnitella ajoissa., jotta ei jäisi tenttejä ja tehtäviä turhaan rästiin vaihdon vuoksi. Suoritin LHT:n  (lasten – ja nuorten sh) harjoittelun Benalmadenassa, Xanit Hospitalissa.
Alkusyksy oli mielestäni rankka vaikka tein osan LHT:n tenteistä jo keväällä/kesällä. MMK:n ja LHT:n luennot menivät myös päällekkäin jonkin verran. Pidin harjoittelun lopussa viikon lomaa ja keskityin kirjallisten tehtävien tekemiseen ennen kotiinpaluuta. Kannattaa suunnitella opinnot hyvin ja tehdä etukäteen tenttejä ja kursseja mikäli mahdollista, niin vaihdostakin nauttii enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.