perjantai 4. joulukuuta 2015

Liput lunastin ja lennän etelää...

Jos mahdollista, niin lentoliput kannattaa ostaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin säästät jopa satoja euroja. Täällä on asunnonvälittäjiä, mutta myös SE- (suomalainen espanjassa) ja fuengirola.fi -lehtiä pääset lukemaan näköislehtenä netissä, joista voi katsella asuntoilmoituksia. Varminta lienee vuokrata suomalaiselta, jos vapailta markkinoilta vuokraa. Kannattaa ottaa myös selvää, mitä vuokra sisältää. Jos se sisältää esimerkiksi netin, niin sekin täytyy tarkkaan kysyä, millaisen netin. Ei välttämättä kannata tehdä vuokrasopimusta monelle kuukaudelle kerralla, jos ei ole varma, onko asuntoalue juuri se, jonne haluaa muuttaa. Itse olisin muuttanut ensimmäisen kuukauden aikana muualle huonon netin takia.

Mahdollisimman paljon kannattaa ottaa selvää tulevasta maasta ja asuinalueesta. Täällä Espanjassa on esimerkiksi tosi paljon hyviä patikkapolkuja ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Facebookissa on ryhmiä espanjassa asuville tai sinne aikoville, myös niitä kannattaa hyödyntää lukemalla ja kyselemällä itseä mietityttäviä asioita. Paikalliset suomalaiset ovat hyviä asiantuntijoita.

Riippuu mihin aikaan tänne tulee, mutta syksy on aika viileää aikaa. Päivällä saattaa olla lämmintä, mutta yöt ja aamut ovat viileitä. Tänä syksynä tuli viileämmät kelit marraskuun puolen välin tienoilla. Asunnoissa ei välttämättä ole lämmitystä, paitsi ilmalämpöpumppu, joka meidänkin asunnossa on vain olohuoneessa.  Villasukat on hyvä laittaa matkalaukkuun mukaan ja pitkää vaatetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.