tiistai 1. joulukuuta 2015

Käytännön vinkkejä Torreviejaan lähteville


Päätös lähteä ulkomaille vaihtoon oli minulle selvä jo ajoissa. Halusin kokeilla siipiäni ja en kadu päätöstäni, sillä kaikki oli sen arvoista. Espanja ja Torrevieja on kohteena helppo, käytännönjärjestelyt ovat huomattavasti yksinkertaisempia verrattuna Euroopan ulkopuolelle lähtijöihin. Ennen matkaa tehtävistä käytännönjärjestelyistä tärkeimpiä ovat asunnon etsiminen ja mahdollisten rokotusten ottaminen. Lasten kanssa työskennellessä voi joutua esimerkiksi puhdistamaan haavoja, jolloin rokotusten on hyvä olla kunnossa.

On kuitenkin hyvä tietää, ettei kohde tarjoa samanlaisia kulttuurielämyksiä ja sen vuoksi suosittelen vapaa-ajalla tekemään reissuja Torreviejan ulkopuolelle. Mikäli haluaa nähdä aitoa Espanjaa ja kokea kulttuuria, kannattaa vierailla esimerkiksi Murciassa tai Cartagenassa. Etäisyydet ovat suhteellisen pitkiä eikä julkisia kulkuneuvoja kulje usein, joten auton vuokraaminen helpottaa. Vaihtoni aikana selvisimme kuitenkin ilman autonvuokrausta. Hyödynsimme tuttujen autokyytejä ja käytimme jonkun verran bussia ja taksia. Espanjassa taksin hinnat ovat huomattavasti Suomea matalammat, joten jos haluaa säästää aikaa kannattaa valita taksi.

Ruoka ja eläminen on Espanjassa myös edullista. Ruokakaupoissa on hyvät valikoimat ja Torreviejan keskustasta löytyy myös erikoiskaupoista suomalaisia elintarvikkeita. Ravintoloissa syöminen ei ole myöskään kallista verrattuna Suomeen ja kannattaakin kokeilla paikallisia ruokia, etenkin jos lähtee reissuun. Espanjan kielen taidosta on hyötyä, sillä kaikki paikalliset eivät puhu englantia hyvin ja Torreviejan ulkopuolella espanjan kielen merkitys korostuu vielä enemmän.

Kohteena Torrevieja on rauhallinen ja lapsiperheille sopiva alue. Ilmasto on lämmin lähes ympäri vuoden ja kuten monissa suosituksissa todetaan, Torrevieja on ilmastoltaan hyvä valinta allergisille. Torreviejassa asuu paljon perheitä ja ikääntyneitä. Vaihtokokemus oli hyvä jakaa opiskelijakaverin kanssa, sillä muuten aika olisi voinut käydä pitkäksi. Vapaa-ajalla oli helpompi kehitellä tekemistä yhdessä kuin yksin. Sen lisäksi kolme kuukautta oli juuri sopiva aika, ehdimme nähdä kaiken mitä halusimme.


Murcian katedraali ja Cartagenan roomalainen teatteri

Vaihtoonlähtijän kannattaa varautua kohtaamaan myös haasteita. Vaikka asiat yrittäisi järjestää parhain päin, voi matkan aikana tapahtua yllättäviä asioita. Vaihtomme aikana asunnossamme tehtiin muun muassa lattiaremonttia ja vaihdettiin jääkaappi. Saimme hoidettua asiat suomen kielellä, sillä vuokra-asuntomme oli suomalaisen yrityksen kautta järjestetty. Siitä huolimatta asiat eivät toteutuneet suomalaiseen tyyliin jämptisti vaan enemmän espanjalaisittain. Tällaisissa haastetilanteissa vaaditaan pitkää pinnaa ja reissumieltä. Onneksi emme lannistuneet vaan jaksoimme vaihdon loppuun asti ajatella positiivisesti ja muistelen reissuamme hyvällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.