Vaihdon alkujärjestelyt soljuivat hyvin. Varasimme asuntomme Vuokrausrantuun kautta noin kymmenen kuukautta ennen lähtöä. Suosittelen asunnon varaamista hyvissä ajoin, vuokrausrantuun monet asunnot olivat jo menneet emmekä päässeet ensisijaiseen toiveeseemme. Lentoliput on myös syytä varata hyvissä ajoin, näin liput ovat halvemmat. Saimme koululta ennen harjoittelua b-hepatiittirokotteen, jota on hyvä pyytää terveydenhoitajalta. Saimme tiedon, siitä että olemme oikeutettuja sosionomiopiskelijoina rokotteeseen vasta kuukausi ennen lähtöä ja rokote olisi hyvä ottaa aikaisemmin.
Lentokenttäkuljetuksen Alicantesta Torreviejaan varasimme Vuokrausrantuun kautta ja kuljetus sujui oikein hyvin. Jos haluaa ottaa taksin, se on arkisin noin 60 euroa. Lentokenttäbussi kulkee myös Torreviejan keskustaan, siitä tietoa enemmän internetistä mm. hakusanalla “Alicante airport bus”. Bussi vie Torreviejan bussiasemalle, josta huonot kulkuyhteydet ympäri Torreviejaa, joten olemme itse joutuneet ottamaan bussiasemalla ollessamme taksin asunnollemme. Bussit kulkevat muutenkin vähän miten sattuu ja meille epäkäytännöllisiä reittejä, joten olemme käyttäneet paljon takseja. Taksit ovat paljon edullisempia kuin Suomessa. Vuokrasimme luokkakaverini kanssa Vuokrausrantuun kautta kolmion ja omat huoneet ovat lisänneet asumisen mukavuutta. Valitettavasti asuntomme kanssa on ollut koko kolmen kuukauden ajan erinäisiä ongelmia lattialaatoista hajuhaittaan ja internetin pätkimisongelmiin. Halusimme varata asunnon suomalaiselta vuokrausfirmalta siinä luulossa että asiat sujuisivat soljuvammin, mutta suosittelen myös muita, huomattavasti edullisempia firmoja kuten homeaway.fi, jossa myös ulkomaalaisia asunnonvälittäjiä. Omat vieraani käyttivät englantilaista vuokranantajaa ja olivat todella tyytyväisiä. Internet oli valmiiksi asunnossamme ja käytimme suomalaista puhelinliittymää. En soittanut reissun aikana tavallisia puheluita vaan käytin whatsapp-puheluja. Ravintoloissa ja ostoskeskuksissa on lähes poikkeuksetta aina wifi.
Espanjalainen ruoka on hyvää, edullisempaa kuin Suomessa ja maukasta. Torrevieja on kuitenkin turistialue, joten etenkään rantojen lähellä ei ole suuria makuelämyksiä. Yllätyksenä tuli todellakin se, kuinka myöhään espanjassa syödään, etenkin mitä lähemmäksi kesää mennään. Marraskuussa palvelut alkoivat hiljenemään ja osa ravintolaista sulkemaan ovensa. Ravintolaan mennään usein vasta 22-23 aikaan, eikä samanlaista lounaskulttuuria ole kuin Suomessa. Suomen lounasaikaan tarjolla on enemmän tapaksia. Tapakset ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia sekä paella. Suosittelen kokeilemaan Espanjalaista perunapiirakkaa tai Murcian salaattia. Myös ravintolassa tarjoiltava itsetehty aioli patongin kera on todellista herkkua. Ruoka Espanjassa on muutenkin edullisempaa kuin Suomessa, niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissa.. Juotava vesi on ostettava pulloina.
Orihuela Costalla on kivoja rantoja, joissa on hyvä lenkkeillä tai ottaa aurinkoa. Skandinaaviselta koululta on noin kahden kilometrin matka Zenia Boulevardille, joka on iso ostoskeskus. Torreviejassa on myös Habaneras niminen ostoskeskus, joka ei ole läheskään niin monipuolinen kuin Zenia. Zenia Boulevardilta löytää kaiken tarvittavan ruokakaupasta keilaushalliin ja ihaniin vaatekauppoihin. Orihuela Costalla on myös paljon niin kutsuttuja “kiinakauppoja”, joista löytyy paljon tavaraa todella halvalla.
Koska Torrevieja ja Orihuela Costa ovat pieniä paikkoja, suosittelen vierailemaan lähikaupungeissa. Vierailimme Murciassa, Alicantessa sekä Cartagenassa, joista erityisesti Murcia oli oma suosikkini. Näihin kolmeen kohteeseen pääsee kätevästi Torreviejan bussiasemalta. Murcia ja Cartagena ovat enemmän “todellista” Espanjaa ja ruokaelämyksetkin olivat sen mukaisia. Paella on ehdottomasti koettava muualla kuin turistikohteessa.
Jos olet kiinnostunut lähtemään Torreviejaan, minuun voi aina olla sähköpostitse yhteydessä. Vastaan mielelläni. markkanen.silja@gmail.com.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.