keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Vinkkejä

Vaihtoon lähtiessä hyvänä muistilistana toimi Diakin Fronterilta löytyvä muistilista, samoin Mobility Onlinen lista, lisäksi aikaismpien lähtijöiden blogikirjoituksista löytää käytännöllisiä vinkkejä.
Muutama joihin itse törmäsin:

Asunto:
Asunnon hankkimisen vaihtoehtoja on useita, netistä löytyy yksityisten ja välittäjien vuokrausilmoituksia. Itse käytin suomalaista välittäjää paikan päältä, joka osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Heiltä sai lisäksi hyviä käytännön neuvoja juokseviin asioihin.

Puhelin ja netti
Jos on netin ja puhelimen suurkuluttaja kannattaa varata hetki paikan päällä ja tutustua erilaisiin operaattoreihin ja heidän valikoimiinsa, jos ei vuokra-asunnosta löydy valmista nettiyhteyttä. Paikallisella puhelinliittymällä säästää puhelinkuluissa. Nettiliittymän voi saada myös prepaidina, mutta itse huomasin, että operaattoreiden tarjoamat 1G vaihtoehdot ovat aika äkkiä käytetty ja lisägigojen tarve tuntuu lompakossa.

Kulkeminen:
Malagan alueella taksit, metrot ja paikallisjuna kulkivat hyvin.

Harjoittelupaikka:
Ulkomailla harjoitteluissa käytännöt eri kohteiden välillä saattavat vaihdella toisistaan ja olla hyvinkin erilaisia kuin kotimaan paikoissa. Kannattaa jo alkuvaiheessa sopia käytännöt poissaoloilmoituksista, päivittäisistä / viikottaisista tuntimääristä sekä arvioinneista.

Lääkäripalvelut:
Hyvä selvitellä tämäkin paikkakuntakohtaisesti, Diakilta saa matkavakuutuskortin, jota voi tarvittaessa käyttää.

Pieniä kikkoja:
Huomaisin, etteivät osaamani espanjan kielen alkeet olleet lainkaan riittävät -erittäin käyttökelpoiseksi osoittautui pieni taskuun sopiva sanakirja tai vastaavasti kännykkään saatava kielisovellus/ sanakirja.
Huonon suuntavaiston omaavana eksyn helposti, joten toinen paljon käyttämäni sovellus oli kännykän kartasto.


Tunnekirjot saattavat yllättää kokeneetkin matkaajat, joten mukaan paljon uteliasta ja avointa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.