keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Malagassa

Vaihdossa Espanjassa

Olin käynyt Espanjassa lomamatkalla joskus aiemmin vuosia sitten. Turistina ympäristöön tutustuminen, oli pikaista ja silloin yritti saada irti kaikesta mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. Nyt tiesin, että aikaa on enemmän, joten ympäröivän maailman kokemiseen saattoi käyttää enemmän aikaa ja ”fiilistelyä” saattoi tehdä rauhallisemmalla tahdilla.
Asuin Malagan kaupungissa, espanjalaisten keskellä ja harjoittelupaikkanani oli kansainvälinen sairaala, joten olin ensimmäiset puolitoista kuukautta ainoa suomalainen tässä ympäristössä. Kielikylpy ja kulttuuriin tottuminen oli täysipäiväistä työtä. 
Olin jo aiemmin ollut työelämässä ulkomailla, joten tiesin, että tunteet irrallisuudesta ja koti-ikävästäkin saattavat yllättää muutoin kaikkiin aisteihin vaikuttavassa ärsykkeiden tulvassa. Espanjan kieli on kaunista ja ihmisten ilmaisukieli ilmeikästä, ruoat ja mausteet tuntuvat tuoreina tuoksuvan enemmän kuin kotona ja maalla viime vuosina asuvana kaupungin kiireisyys ja ihmismassakin oli totuttava asia. Asuin aivan rannan tuntumassa ja ilmojen ollessa vielä helmikuun alussa viileitä, rantakävelyt tyhjällä rannalla osoittautuivat tilaksi ja paikaksi, jossa saattoi keskittyä omiin ajatuksiin ja aaltojen loiskeessa rantatuulessa oli hyvä tuulettaa päätään.
Katolilaisuus on uskonnoista ehkä käytännöntasolla vierain aiemmin kohtaamistani. Oli hieno kokemus olla Malagassa pääsiäisen aikana, jolloin järjestettiin vaikuttavia kulkueita ja tapahtumia.

Olin jo vaihtoon lähtiessä valmis sairaanhoitaja ja ollut useamman vuoden aiemmin ulkomailla työtehtävissä, joten vaihtoaika ei sinänsä muuttanut ammattietiikkaani aikaisemmasta tai muuttanut ammattiarvojani. 
Uteliaisuus ihmisiin ja kulttuuriin on edelleen yhtä vahva. Ihmisten kohtaaminen kielimuurista huolimatta on edelleen yhtä antoisa kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.