keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Oppimiskokemuksia Hochschule Hannoverissa

Opiskelin Hannoverissa, Saksassa yhden syyslukukauden (syyskuu-joulukuu) ajan. Kouluni sijaitsi lyhyen matkan päästä keskustasta, ja sinne pääsi helposti liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä. Kuten jo aiemmassa blogipostauksessani mainitsin, koulu oli mielestäni erilaista verraten kouluun Suomessa. Toki tähän vaikutti se, että otin englanninkielisiä kursseja sekä muutaman saksankurssi (taidelähtöisiä molemmat). Englanninkurssit, joilla kävin, olivat pääasiassa teoriapohjaisia ja lopuksi pidettiin esitelmät / kirjaraportit koko luokan kuullen.


Koen oppineeni itsestäni paljon vaihdon aikana. Vaikka vaihtojaksooni ei kuulunut harjoittelua lainkaan, koin saavani "täyden" vaihtokokemuksen. Opin laittamaan itseni likoon uudella tavalla, vaikka kyseessä ei ole ensimmäinen opiskelijavaihtoni. Olen myös usein stressannut paljon koulua, mutta vaihdon aikana opin nojaamaan hieman taaksepäin. Asiat rullasivat omalla painollaan, ja kursseista sai paljon irti. Mielestäni oli mielenkiintoista keskustella erilaisista aiheista tunneilla, ne kulkeutuivat  aina Saksan politiikasta kansainvälisistä asioihin. Keskustelut olivat ajatuksia herättäviä ja syvällinenkin keskustlu englanninkielellä alkoi luistaa lyhyen ajan jälkeen. Ilokseni huomasin, että hieman unohtunut saksankielen taito palasi pikku hiljaa vaihdon aikana, vaikka se ei riittänytkään ottamaan kaikkia kursseja saksaksi.


Koulussa tukiverkko oli hyvä. Hochschule Hannover on iso koulu, joka on jaettu viiteen eri kampukseen. Sosiaali- ja terveysalan kampus oli mielestäni kaikista pienin, mutta koen sen olevan etu. Tuutorit ja koulun koordinaattori olivat todella mukavia, ja auttoivat käytännön asioissa mielellään.


Kaiken kaikkiaan, suosittelen vaihtoa kaikille jotka siitä on vähänkin kiinnostuneita. Todella silmiä avaava kokemus, sekä itsestään paljon oppimista. Näillä tunnelmilla on hyvä lähteä opiskelemaan viimeistä vuotta Diakonia-ammattikorkeakoulussa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.