torstai 29. joulukuuta 2016

Upea kokemus pakolaiskeskuksella

On loistava idea mennä harjoitteluun Ateenaan Heria Voithias nimiselle kristilliselle pakolaiskeskukselle (http://www.helpinghands.gr/). Tarvitset vain EU:n passin ja mielellään Hepatiitti ja Polio rokotukset, sekä hammasharjan, niin olet käytännössä valmis lähtöön. Sosionomi opiskelijana varmaan luonnostasi haluat myös auttaa ihmisiä ja ainakin, jos olet kristitty, niin uppoat, kuin kuumaveitsi voihin tuohon upeaan pakolaiskeskuksen työryhmään.

Englanninkielen taito on myös tärkeää olla jotenkin hallussa, mutta muuta kieli taitoa et välttämättä tarvitse. Mietin, että pitemmän päälle olisi todella hyvä oppia myös puhumaan farsia tai daria. Tässä paikassa sinut otetaan todella lämpimästi vastaan ja sinua autetaan ymmärtämään perusasiat pakolaisten kohtaamisesta ja heidän kulttuuristaan. Silloin, kun tutustuu Kreikassa asuviin pakolaisiin, niin ymmärtää paljon paremmin, miten kiitollisessa asemassa Suomen kansalainen onkaan ja oman elämän ongelmat voivat alkaa näyttämään paljon pienemmiltä. Kreikassa on hyvää rasvaista pikaruokaa ja kaikilla on vahva temperamentti. Pakolaiset ovat mukavia ja vieraanvaraisia ja arvostavat ulkomaalaisia auttajia.

Keskuksella pääset tekemään monenlaista, mutta erityisesti kunnioitetaan myös sitä, mitä itse tahdot ja osaat parhaiten. Itse tulin tänne Sekl:in kautta, koska heillä on tällä hetkellä eräs perhe töissä täällä pakolaiskeskuksella ja sain sitä kautta harjoitteluohjaajan. Koko työryhmä tukee, keskustelee ja rukoilee paljon avoimesti keskenään. Hyvä paikka ja motivoiva työporukka löytyy varmasti ja tästä tulee upea harjoittelu, jos otat haasteen vastaan. Täällä otetaan vapaaehtoiset ja harjoittelijat hyvin vastaan ja heidän ideoitaan kunnioitetaan. Oli mahtavaa, kun työryhmän jäsenet keskustelivat niin avoimesti kaikesta ja tuki toisiaan. Suosittelen paikkaa.

Töinä on enimmäkseen kohtaamista ja sen lisäksi paljon käytännön hommia. Satoja pakolaisia käy keskuksella ja kaikkia pyritään kohtaamaan ja auttamaan juuri siten, miten apua eniten tarvitaan. Tämä on todella lämminhenkinen työpaikka, niin kannattaa vaan tulla omana itsenään harjoitteluun. Voit muun muassa tulla järjestelemään lahoituksia, kuten vaatteita, laittamaan ja tarjoilemaan ruokaa, pitämään lastenohjelmaa ja pyhäkoulua, pesemään pyykkiä, hoitamaan suihkuvuoroja, hoitamaan vauvoja, siivoamaan keskusta, pelaamaan pingistä ja lautapelejä, sekä järjestämään oma keksimääsi ohjelmaa pakolaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.