tiistai 8. syyskuuta 2015

Käytännön vinkkejä Brysseliin ja Belgiaan


Ennakko valmistelut

En voi korostaa ennakkovalmistelujen tärkeyttä. Tästä asiasta ei kannata ottaa mallia minusta! Lähdin suhkot nopealla aikataululla vaihtoon, ja en tiennyt Belgiasta paljoa etukäteen. Lentoja kannattaa vertailla hyvissä ajoin ja voi saada edulliset liput Brysseliin. Kannattaa pakata paljon lämpimiä vaatteita, jos on talviaikaan Belgiassa. Ja ehdottomasti otettava mukaan villasukat.     


Kieli

Belgian kolme virallista kieltä on ranska, hollanti ja saksa. Belgia on hyvin kielellisesti jakaantunut maa, esimerkiksi Bryssel on hyvin selkeästi ranskankielinen ja Antwerpen hollanninkielinen. Kun muutti kaupunkia niin tuli muuttaa myös kieltä. Brysselissä tuli käyttää ranskaa. Antwerpenissa toisaalta pärjäsi erittäin hyvin englannilla. 

Jos vaihdon tarkoituksena on saada kielikylpyä (toisin kuin minulla) niin kannattaa tarkkaan valita paikka Belgiassa. Jos haluaa kehittää esimerkiksi hollannin kielen taitoa, niin ei kannata mennä Brysseliin vai valita jokin hollannin kielisestä alueesta.


Asuminen

Brysselistä on todella todella vaikeaa saada vuokrattua huonetta/asuntoa lyhyeksi aikaa. Kaupunki on kallis ja sitä vaivaa asuntopula. Ymmärrykseni mukaan muualla Belgiassa ei ole aivan yhtä vaikea asuntotilanne. Jos haaveilee harjoittelupaikasta Brysselistä, kannattaa asuinpaikan etsiminen aloittaa hyvissä ajoin. Kannattaa varoa huijareita! Ihanteellisinta olisi jos tutun ja turvallisen kautta saisi huoneen.  Jos onnistuu löytämään huoneen tai asunnon, kannattaa varautua, siihen että huone voi maksaa paljon eikä ole kovin kummoisessa kunnossa. Belgian talot eivät ole kovin kehuttavia, ja usein talvella on sisällä kylmä (ja villasukat mukaan!) ja kesällä kuuma.


Turvallisuus

Yleisesti ottaen Brysseli ei ole sen turvattomampi kuin muutkaan Länsi-Euroopan miljoonakaupunkit. Taskuvarkaita liikkuu ja niistä varoitellaankin metroasemilla. Laukusta kannattaa pitää hyvä huoli. Itseltäni ei onneksi mitään varastettu.
Belgian liikenteessä kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Tiet ovat aika kehnossa kunnossa.  


Kannattaako lähteä….?

Belgiaan kannattaa ehdottomasti lähteä harjoittelemaan. Maa sijaitsee todella keskeisellä paikalla, mistä on helppo matkustaa junalla ympäri Eurooppaa. Maan hyviin puoliin kuuluu todella hyvä julkinen liikenne ja rataverkosto. Belgialaiset herkut: simpukat, frites (ranskanperunat), vohvelit ja suklaa….
Belgiassa on ihania kaupunkeja kuten Brugge, Gent ja Antwerpen.

Parasta Brysselissä oli kuitenkin merimieskirkko. Suosittelen käymään, jo ovella tuoksuu korvapuusti! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.