tiistai 14. kesäkuuta 2016

Värikäs, moninainen Berliini!

Volkspark Friedrichshain
Olen asunut nyt Berliinissä kohta parisen vuotta, joten on jo hieman hankala asettua uuden tulokkaan asemaan eli esimerkiksi asumisjärjestelyni olivat kunnossa jo aiemmin. Mutta kaikkiaan Berliinissä on hyvä olla, elää ja tehdä harjoittelua! Olennaista on kuitenkin varautua siihen, että julkisilla kulkeminen vaatii alkuun jonkin verran opettelemista. Berliini on myös erityisen “laajalle levinnyt” kaupunki eli siirtyminen ottaa aikaa yllättävänkin pitkään eli tähän kannattaa varautua! Mutta julkisilla liikkuessa näkee kyllä värikästä väkeä, Berliinissä välillä tuntuu ettei mikään ole riittävän erikoista ollakseen erikoista! Joskin esimerkiksi aamuruuhkan aikaan metrot ovat täyteen ahdettuja ja näin kesällä kuumia… Mutta taas se positiviinen puoli siinä on, että lämpöä täällä riittää selvästi enemmän ja aikaisemmin kuin Suomessa!! Ja kaupungissa on kauniita, isoja puistoja esim. lenkkeilyyn tai vain hengailuun!

Berliini Suomi Keskus on mielestäni ihan hyvä harjoittelupaikka, mutta vaatii kovasti itsenäistä suunnittelua ja vastuuta esim. omista harkkatunneista. Muutenkin alussa tuntui Keskuksen moninainen toiminta hieman sekavalta ja hieman ”sisäänpäin lämpeävältä” , mutta kun tähän kaikkeen pääsi mukaan olen vahvasti löytänyt oman paikkani Keskuksessa. Olen tavannut aivan ihania ihmisiä ja päässyt osalliseksi monenlaisiin tapahtumiin! Eli harkan jälkeenkin tulen ainakin jonkin verran toimimaan vapaaehtoisena Keskuksessa ja nyt kun harkkaa on reilu viikko jäljellä alkaa jopa kauhistuttaa, että miten maltan paikan jättää…

Pakolaisbrunssi Suomi Keskuksella
Saksassa asuessa olisi hyvä osata saksaa, mutta ilmankin pärjää! Minullakin vasta alkeet hallussa. Suomi Keskuksessa arvostetaan jo sitä, että yrittää. Itse esimerkiksi olin halukas päivystämään Keskuksella ihan yksinkin ja sitä varten teimme minulle saksankielisiä “lunttilappuja” sellaisten tilanteiden varalta, että kävijä/soittaja ei puhu englantia eikä suomea. Muutamia haastavia tilanteita tulikin vastaan, mutta kaikesta selvisin kuitenkin lopulta ihan hyvin!

Berliinissä asumisen hyviin puoliin kuuluu Suomea selvästi edullisempi hintataso ja esimerkiksi hyvin erilaisia, edullisia lounaspaikkoja on joka lähtöön! Myös näin kasvisyöjänä pitää mainostaa, että monipuolista kasvisruokaa on myös saatavilla ihan joka paikassa ja kasvisravintoloitakin löytyy. Ja koti-ikävän koittaessa suora lento Suomeen on vajaa pari tuntia ja liput melko edullisia =). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.