torstai 2. kesäkuuta 2016

Vinkkejä Kyprokselle lähtijälle

Matkailuvinkkejä


Kypros on pieni, mutta hyvin monivivahteinen maa. Siellä on kauniita rantoja, mutta myös vuoristoa, jossa voi vaellella kauniissa maisemissa. Jos lähtee matkalle pelkästään tyypillisiin turistikohteisiin, niin ei saa todellista kuvaa Kyprokselta. Elämä ja maisema Agia Napa:n turistikohteessa on aika erilaista kuin Throodos-vuoriston vanhassa kylässä. Suositeltavia vanhoja kyliä ovat mm. Pano ja Kato Lefkara, Kakopetria ja Omodos.


Kypros mainitaan jo Raamatussa. Viisi pyhää raamatussa mainittua miestä ovat Paavali, Barnabas, Markus, Lasarus ja Andreas. Hyvä ja mielenkiintoinen lähdekirja on Berlizin matkaoppaan lisäksi Jukka Norvannon kirjoittama Onnellisten saari.


Kulttuuria on paljon nähtävillä. Tunnetuimmat ja ehkä vaikuttavimmat kulttuurinähtävyydet ovat turkkilaisella puolella oleva Salamis, etelässä Limassolin lähellä oleva Kurion ja Pafoksessa oleva Kuninkaiden haudat.




Pari käytännön vinkki matkalaiselle:

Kypros on ollut joskus Englannin vallan alla. Se näkyy edelleen vasemmanpuoleisena liikenteenä sekä sähköpistokkeina. Sähköpistokkeet ovat samanlaiset kolmipäiset kuin Brittein saarilla eli jos omistaa adapterin, niin se kannattaa ottaa mukaan. Adaptereita on myös saatavilla kaupoista ja ne eivät maksa paljon.

Viemärijärjestelmä on rakennettu niin, että WC-pyttyyn ei saa laittaa WC-paperia. Pytyn vieressä on roskis, johon käytetty paperi laitetaan. Arvatkaapa vain, että olenko tunkenut Suomessakin WC-paperia roskikseen?


Hyödyllisiä linkkejä matkailijoille

·         Cyprus News Agency
·         Visit Cyprus
·         Cyprus Weather
·         Suomen suurlähetystö
·         Ulkoministeriön turvallisuustiedote
http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=340365&culture=fi-FI
·         Suomen kirkko Kyproksella
·         Suomi – Kypros yhdistys

Sekä jotain ihmiskauppa-asiasta

·         Vapauta uhri –sivusto

·         Kun korvaamaton kaupattiin –blogi
http://www.stoori.fi/kunkorvaamatonkaupattiin/pahintaonollaunohdettu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.